Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A pácok nagyszerűsége abban rejlik, hogy tökéletesíti és kiemeli a húsok, a tenger gyümölcsei és a zöldségek ízét. Ezt Ön is magtapasztalhatja, ha betartja az alábbi néhány szabályt:
Nem mindegy, mennyi ideig hagyja a pácban a húst, a zöldséget és a tenger gyümölcseit. Bizonyára már tudja, hogy a puhább húsok pácolásához kevesebb idő szükséges. A tenger gyümölcseinek elegendő negyed óra, a nagyobb és keményebb húsok egész éjjel is a pácban maradhatnak.
Mennyi idő szükséges a húsok pácolásához?
Egy nagyobb darab hús: 2-8 óra
Nagyobb steak, keményebb hús, oldalas: 1-2 óra
Lágyabb, puhább húsok, mint a sertés szűzpecsenye, bélszín, bárányhús: 30-60 perc
Mennyi idő szükséges a csirkehús pácolásához?
Egész csirke: 4-12 óra
Csontos csirkehús: csirkemell, alsó- és felsőcombok: 2-6 óra
Kicsontozott csirkehús és szárnyak: 30 perc-2 óra
Grillezett hawaii csirke alufóliában
Mennyi idő szükséges a zöldségek pácolásához?
Kemény zöldségek – sárgarépa, burgonya, zeller: 1-2 óra
Puha zöldségek – cukkini, brokkoli, karfiol, paradicsom: 30 perc-1 óra
Mennyi idő szükséges a halak és tenger gyümölcsei pácolásához?
Halfilé, kagylók, rákok: 15-20 perc
Egész halak, tonhal steak, lazac: 30 perc
Mennyi idő szükséges a tofu és a szójakészítmények pácolásához?
Tofu: 30-60 perc
Seitan, tempeh: 1-6 óra
Grillezett tofu édespaprikából készült salátával
A húsokhoz és zöldségekhez ajánlott pácok receptjeit bármikor kipróbálhatja!