Receptek Főételek Húsos ételek Grillezett lazac mangóval
Hozzávalók
400 g lazac filé
1 darab mangó
1 kanál méz
2 kanál citromlé
2 kanál vaj
2 csipet só és bors
A salátához
1 adag borsmustár
1 adag koktélparadicsom
1 kanál olívaolaj
Elkészítés
1
A mangót hámozzuk meg, vágjuk félbe.
2
A megtisztított lazacot sózzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra.
3
Felváltva fűzzük nyársra a lazac- és mangódarabokat.
4
Olvasszuk fel a vajat. Egy tálban keverjük össze a mézet, a citromlevet és az olvasztott vajat. Mártsuk bele a nyársakat, majd fűszerezzük.
5
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd süssük a nyársakat kb. 25 percig. Sütés közben öntsük rá a maradék vajat. Tálaljuk rukkolás-paradicsomos salátával.
6
A salátához mossuk meg a rukkolát és a paradicsomot, utóbbit vágjuk félbe, keverjük össze a rukkolával, öntsünk rá olívaolajat, narancslevet, végül sózzuk meg és alaposan keverjük össze.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4