Receptek Főételek Grillezett tofu édes paprikás salátával

Hozzávalók

400 g tofu

A páchoz

2 gerezd fokhagyma

125 ml olívaolaj

125 ml balzsamecet

2 kanál barna cukor

2 kanál provence-i fűszerkeverék

½ kanál

A salátához

4 darab pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 tk olívaolaj

1 csipet

1 csokor petrezselyem

Elkészítés

 alt=
1

Vágjuk 2,5-3 cm vastag szeletekre a tofut.

 alt=
2

Tegyük egy szűrőre és öntsünk rá meleg, sós vizet. Hagyjuk állni pár percig.

 alt=
3

Közben készítsük el a pácot: keverjük össze az összes hozzávalót.

 alt=
4

Óvatosan itassuk fel a vizet a tofuról.

 alt=
5

Kenjük meg a tofut a páccal, majd tegyük hideg helyre.

 alt=
6

Készítsük el a paprikás salátát: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg a paprikákat és tegyük egy tepsire. Süssük puhára 15-20 perc alatt.

 alt=
7

Vágjuk fel a paprikákat, a levéhez tegyünk alá egy tálat.

 alt=
8

Hámozzuk meg és szeleteljük fel őket.

 alt=
9

Adjunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet és sót.

 alt=
10

Grillezzük a tofu mindkét oldalát, végül tálaljuk a salátával és friss kenyérrel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4