Receptek Főételek Grillezett tofu édes paprikás salátával
Hozzávalók
400 g tofu
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
125 ml olívaolaj
125 ml balzsamecet
2 kanál barna cukor
2 kanál provence-i fűszerkeverék
½ kanál
A salátához
4 darab pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 csipet
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
 alt=
1
Vágjuk 2,5-3 cm vastag szeletekre a tofut.
 alt=
2
Tegyük egy szűrőre és öntsünk rá meleg, sós vizet. Hagyjuk állni pár percig.
 alt=
3
Közben készítsük el a pácot: keverjük össze az összes hozzávalót.
 alt=
4
Óvatosan itassuk fel a vizet a tofuról.
 alt=
5
Kenjük meg a tofut a páccal, majd tegyük hideg helyre.
 alt=
6
Készítsük el a paprikás salátát: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg a paprikákat és tegyük egy tepsire. Süssük puhára 15-20 perc alatt.
 alt=
7
Vágjuk fel a paprikákat, a levéhez tegyünk alá egy tálat.
 alt=
8
Hámozzuk meg és szeleteljük fel őket.
 alt=
9
Adjunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet és sót.
 alt=
10
Grillezzük a tofu mindkét oldalát, végül tálaljuk a salátával és friss kenyérrel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4