Tippek és tanácsok Sárgabarack, őszibarack és nektarin: 7 recept

Megvásárolni, megmosni és megenni — ez a nyári gyümölcsök legkézenfekvőbb fogyasztási módja. Ezen kívül felhasználhatóak salátákba és süteményekhez is. Összegyűjtöttük a lédús, csonthéjas gyümölcsök legkedveltebb feldolgozási lehetőségeit.

Pikáns nektarinsaláta prosciuttóval

Eszébe jutott már a szárított sertésssonka, a mozzarella, a paradicsom, a fejes saláta és a nektarin kombinálása? A Hello Tescóban kipróbáltuk s az eredmény egy harmonikus, enyhén pikáns saláta lett.

A pikáns nektarinsaláta prosciuttóval — recept

Sárgabarack, őszibarack és nektarin: 7 recept

Grillezett őszibarack, fagylalttal

Gyakran mondják, hogy a grillezés férfimunka. Amikor a kolbászok és a hús illata terjeng a levegőben , kevesen gondolnak a finom női illatokra. Ehhez mindössze csak néhány őszibarackot kell félbevágni, kimagozni és pár percig grillezni. A grillezett barackokat még forrón, fagylalttal tálaljuk.

Recept: Grillezett őszibarack fagylalttal


Sárgabarack, őszibarack és nektarin: 7 recept

Grillezett saláta nektarinnal és kecskesajttal

Maradjunk még egy kicsit a grillezésnél. Az őszibarackkal együtt a nektarint is grillezhetjük! Ha kész, keverjük el rukkolával, retekkel és kecskesajttal. Ez a meleg saláta bizonyára megörvedezteti a vegetáriánusokat mellett azokat is, akik vigyáznak a vonalaikra.

Recept: Grillezett saláta nektarinnal és kecskesajttal 
Grillezett saláta kecskesajttal

Ropogós desszert csonthéjas gyümölcsökből

Ez a finomság barackból, nektarinból, szilvából (vagy ringlóból), zabpehelyből és más ízletes, gluténmentes hozzávalóból készül. Ebéd utáni desszertként ajánljuk, sütemény helyett, de édes reggelinek is megfelel.  Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Sárgabarack, őszibarack és nektarin: 7 recept

Nektarinos tortácska

Gyorsan elkészíthető a könnyű tésztából formált, négyzet alakú desszert, melyet túrókrémmel kenünk meg és friss gyümölccsel díszítünk. Nektarin helyett készíthetjük őszibaracckal, ringlóval, cseresznyével, áfonyával vagy eperrel is.

A gyors nektarintortácskák receptje

Friss nektarinlepények

Grillezett, töltött avokádó

Csodálkozik, mit keres a gyümölcsök között az avokádó? Meglepetés: az avokádó is a gyümölcsök közé tartozik, ráadásul sokkal többféle étel készíthető belőle, mint csupán a guacamole (avokádókrém) vagy egy saláta.

A grillezett töltött avokádó receptje

Töltött, grillezett avokádó


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása