Receptek Főételek Tészta Szupergyors Kung Pao csirke

Hozzávalók

500 g csirkemellfilé

A húspáchoz:

60 ml víz

1 tk

1 darab tojás

60 g étkezési kukoricakeményítő

2 kanál olaj

A páchoz:

1 kanál ecet

3 tk szójaszósz

80 ml víz

Továbbá:

3 kanál olaj

1 darab piros paprika

1 darab cukkini

1 adag chili

2 fej mogyoróhagyma

1 kanál szárított gyömbér

1 kanál szárított fokhagyma

1 kanál pirospaprika

1 kanál szezámolaj

2 tk mogyoróvaj

1 kanál étkezési kukoricakeményítő

Elkészítés

1

Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át.

2

Egy tálban keverjük össze az ecetet, szójaszószt és a vizet.

3

A forró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat és a adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőmérsékleten, állandó keverést mellett süssük meg hirtelen a csirkét.

4

Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit.

5

Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki a zöldségeket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, melegítsük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat.

6

Alig néhány másodperc után öntsük hozzá az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel.

7

Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze.

8

Főtt rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4