Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tippünk:
Ha nem kedveljük a túrót, használhatunk helyette tejfölt és joghurtot is, ez ellenállhatatlan textúrát és ízt kölcsönöz neki.
Karfiol palacsinta allergiások számára
Ha gondjaink vannak a glutén tartalmú liszttel, karfiolos palacsintát készíthetünk liszt nélkül is. Egyszerűen cseréljük ki azonos mennyiségű hozzáadott karfiolra. Ha úgy érezzük, hogy hiányzik a liszt, helyettesítsük kukoricaliszttel.
Karfiolos receptek
Valami egyszerű és gyors vegetáriánus receptre vágyunk? Akkor a karfiolfasírtot nekünk találták ki, hiszen csak 5 hozzávaló kell hozzá.
Ha megmaradt egy kis karfiolunk, készítsünk belőle egy egyszerű krémlevest reszelt sajttal és hagymával.
A csípős, fűszeres ételek kedvelőinek kifejezetten ajánljuk a fokhagymás dubarry szeletet, vagy egy fűszeres forró zöldséglevest karfiollal.
Távolítsuk el a leveleit és mossuk meg a karfiolt, majd reszeljük le kislyukú reszelőn.
Keverjük össze a finomra reszelt karfiolt egy tálban liszttel és tojással, ízesítsük sóval, fűszerekkel és alaposan keverjük össze.
Helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe, kanállal formázzunk kis palacsintákat a tésztából és helyezzük őket a tepsibe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzük a tepsit a sütőbe és süssük alsó-felső sütésen 15-20 percig.
Készítsük el a szószt, amíg sülnek a palacsinták. Törjük össze a fokhagymát, aprítsuk fel és adjuk hozzá a petrezselymet és keverjük össze a szósz többi hozzávalójával.
Tálaljuk hidegen vagy melegen a palacsintákra öntve.