Receptek Levesek Karfiol krémleves
Hozzávalók
800 g karfiol
1 fej hagyma
300 g reszelt sajt
750 ml víz (vagy levesalap)
250 ml tejszín
1 kanál mustár
1 kevés olaj
1 kevés
1 kevés őrölt fekete bors
1 kevés petrezselyem
1 darab bagett
Elkészítés
1
Reszeljük le a sajtot, vágjuk a hagymát apró darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira.
2
Hevítsük fel az olajat serpenyőben, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a karfiolt is és süssük 4 percig.
3
Öntsünk rá vizet vagy levesalapot, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára (kb. 15 perc alatt).
4
Pürésítsük, adjuk hozzá a tejszínt, mustárt, reszelt sajtot, és addig főzzük tovább, míg a sajt meg nem olvad.
5
Tálaljuk a levest a kenyérrel, petrezselyemmel és egy kis reszelt sajttal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4