Hozzávalók

3 tk tengeri só
1 kg finomliszt
2 dl tej
1 tk kristálycukor
3 dl tejföl
30 dkg trappista sajt
5 kg vaj
2 darab tojás
4 dkg élesztő
1 marék szezámmag

Leírás

A lisztet, a sót és a vajat, vagy sütőmargarint elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a közepébe öntjük. A tejfölt és a tojást is beletesszük, majd jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és megszórjuk a lereszelt sajt felével. Feltekerjük, mint a bejglit, majd 20 percet pihentetjük. Újra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék sajttal. Szezámmagot szórunk rá. Csak akkor kezdem sütni, ha mind készen van.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4