Receptek Gyerekmenü Főételek Karfiolfasírt mindössze 5 hozzávalóból
Hozzávalók
1 fej karfiol
1 fej hagyma
50 g reszelt parmezán sajt
60 g zsemlemorzsa
1 darab tojás
2 csipet
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
2
Mossuk meg a karfiolt, szedjük szét rózsákra, s főzzük sós, lobogó vízben 5-10 percig.
3
Öntsük le a vizet a karfiolról, s tegyük az aprítóba. Zúzzuk össze, de csak annyira, hogy “rizsszerű” állaga legyen. (Ne aprítsuk túl, nem jó, ha teljesen sima, krémes masszát kapunk.)
4
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást, s végül egy csipet sót, keverjük el.
5
Formáljunk (vizes) kézzel kis golyókat vagy rudakat a masszából, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 15-20 percig mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.
6
Tipp: A karfiolfasírt főételként vagy köretként, de kiránduláshoz és piknikhez is kiváló nasi.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4