Receptek Gyerekmenü Főételek Karfiolfasírt mindössze 5 hozzávalóból

Hozzávalók

1 fej karfiol

1 fej hagyma

50 g reszelt parmezán sajt

60 g zsemlemorzsa

1 darab tojás

2 csipet

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

2

Mossuk meg a karfiolt, szedjük szét rózsákra, s főzzük sós, lobogó vízben 5-10 percig.

3

Öntsük le a vizet a karfiolról, s tegyük az aprítóba. Zúzzuk össze, de csak annyira, hogy “rizsszerű” állaga legyen. (Ne aprítsuk túl, nem jó, ha teljesen sima, krémes masszát kapunk.)

4

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást, s végül egy csipet sót, keverjük el.

5

Formáljunk (vizes) kézzel kis golyókat vagy rudakat a masszából, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 15-20 percig mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.

6

Tipp: A karfiolfasírt főételként vagy köretként, de kiránduláshoz és piknikhez is kiváló nasi.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4