Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezeket a desszerteket igazán egyszerű elkészíteni, ezért a kezdő és az elfoglalt háziasszonyok kedvencei. Sütő helyett használja a hűtőszekrényt, és meglátja, hogy mindenki dicsérni fogja alkotásait!
Egészen biztos, hogy minden olyan édesszájút, aki kerüli az állati eredetű ételeket megörvendeztet ez a csokiba mártott kókuszos golyó.
Hozzávalók:
A mandulatejből és a zabpehelyből kását főzünk. A langyos kásába belekeverjük a kókuszt, a szirupot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Kisebb golyócskákat formálunk belőle. A csokoládét a kókuszolajjal gőz felett megolvasztjuk. A golyókat hurkapálcikára szúrjuk és belemártogatjuk a csokoládéba. Hideg helyre tesszük dermedni.
A kétrétegű tekercset, mely kekszből és kókuszból készül nehéz elrontani, bátran kínálhatja vendégeinek.
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A vajas kekszet egy műanyag zacskóba tesszük és nyújtófával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és szilárd állagú anyaggá gyúrjuk, mely nyomásra megtartja az alakját. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá egy kis fekete kávét vagy kókuszolajat. Ezután a hozzávalókból elkészítjük a fehér tölteléket. A barna tésztát alufólián vagy folpackon kinyújtjuk, rákenjük a fehér tölteléket és feltekerjük. Becsomagoljuk az alufóliába és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Minden édesszájú kedvence lesz a karamelles grillázs, dióval, két ostyaszelet között.
Hozzávalók:
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, vajat, az egész tojásokat és gőz feletti állandó keverés közben sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hűlni hagyjuk, rákenjük az ostyára, nehezéket helyezünk rá, és másnapig dermedni hagyjuk.
Tipp: A grillázst kisebb téglalapokra szeleteljük és végeit olvasztott csokoládéba mártjuk.
Készítse el a klasszikus olasz tiramisut túróval.
Hozzávalók:
A piskóta felét egy tálba rakjuk és meglocsoljuk a kávé felével. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a habot és a zselatint. A krém felét a tálban levő piskótára kenjük, ráhelyezzük a maradék piskótát, meglocsoljuk a maradék kávéval és rákenjük a túrókrém másik felét. Tetejét meghintjük reszelt csokoládéval vagy kakaóval és 2-3 órára hűtőbe tessszük.
A banános pohárdesszertet gyorsan elkészítheti, váratlan vendégeit biztosan elkápráztatja majd.
Hozzávalók:
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Eközben a vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokit. A poharakba egy réteg piskótát vagy kekszet teszünk, meglocsoljuk a kávéval, erre jön a karikákra vágott banán, végül leöntjük a krémmel. Az utolsó réteg a krém lesz, banánnal díszítjük.
Tippt: Banán helyett használhat málnát, vagy más gyümölcsöt, és tetejét díszítheti tejszínhabbal.
Aki szereti a krémes süteményeket, annak ez a sütés nélkül készített krémes is ízleni fog.
Hozzávalók:
A kekszeket sorban lerakjuk egy tálcára vagy sütőlemezre. A tejből, vaníliás cukorból és keményítőből krémet főzünk és kissé hűlni hagyjuk. Mikor langyos, belekeverjük a fehérjékből a habot és a masszát a kekszekre kenjük. A porcukrot belekeverjük a habtejszínbe és keményre felverjük. Rákenjük a pudingra és legalább 2-3 órára hideg helyre tesszük dermedni.
Tipp: Tetejét reszelt csokival díszítjük.
Szívesen kísérletezik új ízekkel? Ebben az esetben ajánljuk a szójatakercset, mely valóban kitűnő és a lisztérzékenyek számára is megfelelő.
Hozzávalók:
A szóját megfőzzük és szitán átpaszírozzuk. A kihűlt masszához hozzáadjuk a felszeletelt vajat, cukrot, diót és jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét egy nedves konyharuhán 2 cm-es vastagságban szétterítjük. A másik feléhez kakaót adunk, tehetünk hozzá egy kis rumot és kávét is. A kakaós tésztát az első tésztára kenjük. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tekercset. Leglább 3 órára a hűtőbe tesszük megdermedni.
Ez aztán a meglepetés! Pattogatott kukorica a túrótorában!
Hozzávalók:
A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk. Elkészítjük a pattogatott kukoricát, durvára aprítjuk, vagy nyújtófával összezúzzuk és az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A masszát papírral bélelt tortaformába tesszük és hagyjuk megdermedni.
A zselatindarabokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót elkeverjük a tejföllel, cukorral és citromlével. A megdagadt zselatint állandó keverés közben, alacsony tűzön felolvasztjuk és a túróhoz keverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt túrós masszához.
A krémet a pattogatott kukoricás tortalapra kenjük és a tortát a hűtőbe tesszük dermedni. Reszelt csokoládéval díszítjük.
Ezt az ízletes, lisztmentes, narancsos sajttortát gyorsan és könnyen elkészítheti.
Hozzávalók:
A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük és nyújtófával összezúzzuk, majd egy tálban összekeverjük a vajjal, dióval vagy mandulával. A masszát papírral bélelt tortaformába tesszük és fél órára hűtőbe rakjuk. Megtisztítjuk a narancsokat, egy fél narancs levét kifacsarjuk, és a többit gerezdjeire szétszedjük, leszedjük róla a fehér hártyát és félreteszzük. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a narancslével. A használati utasítás szerint elkészítjük a zselatint és fokozatosan a krémhez adjuk, majd ezután öntjük hozzá a keményre vert habtejszínt. A krémet a süteményre kenjük és 4 órára a hűtőbe tesszük. Narancsgerezdekkel díszítjük.
Tipp: Mascarpone helyett használhat natúr tejfölös krémet, vagy lágy sajtot (pl. camembert).
Ezeket a tortácskákat elkészítheti a nagyobb muffinformákban, vagy kisebb muffinpapírban – egyformán ízletesek lesznek.
A diót, pisztáciát vagy mandulát elmixeljük, hozzáadjuk a mézet és a masszát a muffinformákba vagy muffinpapírba öntjük szét. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a diós masszára és megdermesztjük.
A fagyasztott gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és addig melegítjük, amíg levet ereszt. Besűrítjük a keményítővel és átforraljuk. A tortácskákat kiborítjuk a formákból és gyümölccsel tálaljuk.
Még több húsvéti inspirációt, ötletet talál a Hello Tesco oldalon!