Receptek Főételek Húsos ételek Burgonyás lecsó sonkával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
40 dkg füstölt sonka
80 dkg burgonya
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál őrölt pirospaprika
4 darab zöldpaprika

Leírás

A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje.Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva közepes tűzön kicsit előfőzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedő nélkül, lassú tűzön készre főzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4