Tippek és tanácsok Egzotikus gyümölcs reggelire – egy pici nyár télen

Februárban a nyár már régen mögöttünk van és még sokáig kell várnunk a következőre. Nincs kedve várakozni a napsütéses meleg napokra? Felejtse el a borús reggeleket, mert csodálatos reggeliötletünk van az Ön számára csupa egzotikus gyümölccsel, melyek a napos tengerparti napokat juttatják majd az eszébe.

Egzotikus gyümölcs: Mikor érett és hogyan együk?

Ne hagyja a véletlenre és olvassa el az egzotikus gyümölcsökről, mikor érettek és hogyan kell őket enni


A datolyaszilvát biztosan szeretni fogja

A datolyaszilva - más néven a kaki, vagy hurma - mézédes, és egyenesen hívogat, hogy naponta megkóstoljuk. Fogyókúrázóknak ideális, mivel egy darab gyümölcs csak 100 kalóriát tartalmaz. Ezen felül rostanyagokat is tartalmaz, melyek megelőzik a székrekedést és segítik az egészséges ürítést. Benne van az  immunrendszer számára fontos C-vitamin és vas, valamint a látásra jótékony A-vitamin.

A datolyaszilvát önállósan is eheti, vagy joghurthoz és süteményekhez is fogyaszthatja.  


Az egzotikus mangó legízletesebb a smoothie-ban

A mangó lágy íze még azokat is megbabonázza, akik nem kedvelik a gyümölcsöket, selymes állaga pedig sok ízletes étel ideális kiegészítője. Ön is elkészítheti például grillezve, vagy serpenyőben, végül öntse le forró málnával. Ez nagyon egyszerű:


  • mangót szeletelje fel és kb. 5 percig grillezze, közben olykor fordítsa meg.
  • A szeleteket tegye egy tányérra és tálalja forró málnával leöntött tejfölös joghurttal. Adhat hozzá egy kevés cukrot is.
  • Végül a mangót csepegtesse meg balzsamecettel és díszítse citromfűvel.


A mangó fantasztikus a smoothie-ban is, de a különféle salátákban és frissítő dipekben is kedvelni fogja. Próbálja ki rendhagyó módon -  lazaccal nyárson sütve.

Az érett mangó gyors hámozásának módja

Ötlet: Olvasson többet a mangó egészséges előnyeiről


Az univerzális avokádó – sós és édes csemege

Ez a nem feltűnő gyümölcs az utóbbi években nálunk is népszerű lett. Az avokádót dipekbe, krémekbe, salátákba, tésztákba, süteményekbe és más ételekbe is használjuk. Mi az, ami miatt annyira különleges? Talán az egészségünkre ható előnyei, mint a benne levő egészséges zsírok, antioxidánsok, rostanyagok, folsav és a vitaminok, bőséges állaga és könnyű alkalmazkodó íze.


Az avokádóból egészséges reggelit készíthet például raw avokádópuding formájában, melyhez az avokádón kívül csak 1 – 2 banánra és kakaóra lesz szüksége. A hozzávalókat mixelje el alaposan, öntse mélyebb poharakba és karikákra vágott banánnal, vagy mogyoróval megszórva tálalja.

Avokádós szendvicskrém babbal és szárított paradicsommal

Reggelizzen avokádókrémet szárított paradicsommal


Ötlet: Az ananász is egy reggelire alkalmas egészséges és ízletes egzotikus gyümölcs, melyet egyszerű módon variálhat sok más hozzávalóval.


A banán az egész család immunrendszerét erősíti

Mivel a banán már szinte mindig kapható, sokan nem is tudatosítjuk, hogy ez is az egzotikus gyümölcsökhöz tartozik. Sokan édes íze miatt szeretik és egyéb hasznos tulajdonságai miatt:

  • Az immunrendszer számára fontos nagyon sok folsavat és vasat tartalmaz.
  • Rendszeres fogyasztása elősegítheti az asztma, a magas vérnyomás, az emésztési problémák és a cukorbetegség megelőzését.
  • A banán triptofánt tartalmaz, mely javítja az emlékezetet és a kedélyállapotot.


A gránátalma – valóságos energiabomba

Higgye el, megéri türelmet és időt áldozni a gránátalma tisztítására! Ebben a gyümölcsben rendkívül sok antioxidáns van és intenzív regenerációs és rákmegelőző hatással rendelkezik, tisztítja a szervezetet és védi az ízületeket, a szív- és érrendszert.

A gránátalma piros lédús bogyói kitűnőek gyümölcssalátákba, smoothie-ba, házilag készített fagylaltba, vagy akár grillezett húsokhoz és halakhoz készített mártásokba.

Tippünk: Hétvégi csemegeként kóstolja meg a gránátalmát teljeskiőrlésű lisztből készült palacsintával, banánnal és tejföllel.

  

A kiváló ízű és illatú kókusz minden változatban

Sok jót tesz egészsége érdekében, ha reggelente elfogyaszt egy kiskanál kókuszolajat, ha főzéshez kókusztejet használ, elektrolitokban gazdag kókuszvizet iszik, vagy szárított formában adalékként használja különféle ételekbe. A kókusz ugyanis nagyon sok egészséges zsírt tartalmaz, melyek elősegítik a máj méregtelenítését és a stressz legyőzését, valamint sok rostanyag, rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne.  Ráadásul az íze is csodálatos!

A kókusz a konyhában

Olvassa el a kókusz sokoldalú felhasználási lehetőségeit a konyhában és a szépségápolásban.

Források: healthyline.com, info.sk

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!