Hozzávalók
50 dkg liszt
2 kk sütőpor
28 dkg vaj
4 darab tojás sárgája
17 dkg porcukor
15 dkg dió (darált vagy mandula vagy mogyoró)
Leírás
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét egész tojással lekenjük. A tetejét is meghintjük a dióval, mandulával, vagy mogyoróval ( amivel a tésztáját is készítettük ). Az elkészített tésztát, hűvös helyen, 1 órát pihentetjük. Kis pogácsa szaggatóval, karikákat szaggatunk belőle. Villával megformázzuk. Habzsákból is kinyomhatjuk. A tésztákat, kis távolságra egymástól,, rakjuk le a sütőpapíros tepsin. 180 fokon, kb. 10 perc alatt, vagy addig amíg egy kis színt nem kap, megsütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral meghintjük. Lekvárral betöltjük a közepét.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4