Receptek Előételek Hideg előételek Avokádós szendvicskrém babbal és szárított paradicsommal
Hozzávalók
1 kanál dijoni mustár
380 g fehér bab
100 g szárított paradicsom
1 darab avokádó
½ darab citrom leve
2 levél friss bazsilikom
2 csipet só és bors, fűszerek, gyógynövények
A dekorációhoz
1 adag koktélparadicsom
1 adag bébispenót
Leírás

Az avokádós szendvicskrém receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértőnk is dicséri:„A bab, a paradicsom és az avokádó a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkentő rostforrások. A babot a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, jód-, vas-, folsav-, niacin- és A-provitamin-tartalmának köszönhetően is a legegészségesebb élelmiszerek közé sorolják. Energiával tölt fel, mivel nem tartalmaz komplex szénhidrátokat. A fehérjék hozzájárulnak a sejtek, elsősorban az izmok regenerálódásához és növekedéséhez. A fogyasztása ezért legalább hetente kétszer javasolt. Az avokádó a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszó növényi zsírok, C-vitamin, B-vitaminok, K- és E-vitamin, magnézium és mangán jelentős forrásának számít.A citrom a legfontosabb antioxidáns – a C-vitamin jelentős forrása. Az ásványi anyagok és a vitaminok erősítik az immunrendszerünket, ezáltal segítenek megelőzni a civilizációs betegségek kialakulását.”

Elkészítés
1
Szűrjük le a fehérbabot, tegyük egy tálba és krumplinyomóval törjük össze.
2
Vágjuk kockákra a szárított paradicsomot.
3
Vágjuk apróra a bazsalikomot.
4
Hámozzuk meg az avokádót, majd zúzzuk össze.
5
Adjuk az avokádót, a mustárt, sót és borsot a babhoz, végül botmixerrel keverjük össze.
6
Kenjük kenyérszeletekre és díszítsük koktélparadicsommal, bébispenóttal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4