Maradékok Műanyag helyett: így marad sokáig friss a zöldség, gyümölcs

A műanyag nemcsak környezetünknek jelent valódi problémát! Tároljon minden zöldséget és gyümölcsöt megfelelően, hogy minél tovább frissek maradjanak! Gondoljon arra is, hogy az érzékenyebb, érettebb fajták ne legyenek összenyomva vagy rétegesen egymásra helyezve – minél több szabad teret hagy körülöttük, annál tovább frissek maradnak.

Olvassa el, meddig tartható frissen a zöldség és a gyümölcs!

Meddig tárolható frissen a gyümölcs és a zöldség?

A hűtőben légmentesen lezárt edényekben, annak alján egy nedves papírral hosszabb ideig frissen tartható a bazsalikom, a rukkola, a spenótlevél, a petrezselyemzöldje, a zöldbab, a karfiol és a brokkoli, a saláta és a  mezei katáng levelei. A cseresznyét, az epret és az apró gyümölcsöket csak közvetlenül a fogyasztás előtt mossa meg.

A hűtőszekrény nyitott fiókjában tárolja karfiolt és a brokkolit, a kukoricát, a borsót, a rebarbarát, paprikát, zellerszárat, az egész fej salátát, a padlizsánt, az uborkát, a felvágott dinnyét, a nektarint, az őszibarackot és a sárgabarackot.

Szobahőmérsékleten és sötét helyen tárolja a paradicsomot (az éretlenek napos helyen beérnek).
Papírzacskóban és szobahőmérsékleten
tárolja az avokádót és a bogyós gyümölcsöket.

Hűvös és sötét helyre tegye a fokhagymát, a hagymát, a batátát, a káposztát, a burgonyát, édesburgonyát, a citrusféléket, a dinnyét  és az almát.

A Hello Tesco oldalán többet olvashat a műanyag- és hulladékmentes életről!

Forrás: greenmatters.com

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása