Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A műanyag nemcsak környezetünknek jelent valódi problémát! Tároljon minden zöldséget és gyümölcsöt megfelelően, hogy minél tovább frissek maradjanak! Gondoljon arra is, hogy az érzékenyebb, érettebb fajták ne legyenek összenyomva vagy rétegesen egymásra helyezve – minél több szabad teret hagy körülöttük, annál tovább frissek maradnak.
Olvassa el, meddig tartható frissen a zöldség és a gyümölcs!
A hűtőben légmentesen lezárt edényekben, annak alján egy nedves papírral hosszabb ideig frissen tartható a bazsalikom, a rukkola, a spenótlevél, a petrezselyemzöldje, a zöldbab, a karfiol és a brokkoli, a saláta és a mezei katáng levelei. A cseresznyét, az epret és az apró gyümölcsöket csak közvetlenül a fogyasztás előtt mossa meg.
A hűtőszekrény nyitott fiókjában tárolja a karfiolt és a brokkolit, a kukoricát, a borsót, a rebarbarát, paprikát, zellerszárat, az egész fej salátát, a padlizsánt, az uborkát, a felvágott dinnyét, a nektarint, az őszibarackot és a sárgabarackot.
Szobahőmérsékleten és sötét helyen tárolja a paradicsomot (az éretlenek napos helyen beérnek).
Papírzacskóban és szobahőmérsékleten tárolja az avokádót és a bogyós gyümölcsöket.
Hűvös és sötét helyre tegye a fokhagymát, a hagymát, a batátát, a káposztát, a burgonyát, édesburgonyát, a citrusféléket, a dinnyét és az almát.
A Hello Tesco oldalán többet olvashat a műanyag- és hulladékmentes életről!
Forrás: greenmatters.com