Hozzávalók
330 ml víz
2 kanál cukor
500 g liszt
20 g élesztő
60 ml olívaolaj
2 tk
2 szál rozmaring
2 kanál olívaolaj
2 csipet tengeri só
Elkészítés
1
Keverjük össze a cukrot, az élesztőt és a vizet, majd hagyjuk állni 10 percig, meleg helyen,hogy felfusson.
2
Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, cukrot, sót, és alaposan keverjük össze. Ha nagyon vékony a tészta és nem ragad a tálhoz, adjunk hozzá egy kis lisztet.
3
Formáljunk gombócot a tésztából, majd hagyjuk állni egy meleg helyen nagyjából 45-60 percig, kb. kétszeresére dagadjon.
4
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, takarjuk le és hagyjuk állni további 20 percig.
5
Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és az ujjunkkal nyomjunk bele kis lyukakat. Öntsünk rá 1-2 evőkanál olívaolajat és szórjuk meg rozmaringgal, tengeri sóval.
6
Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Tálalás előtt még locsolhatunk rá olívaolajat.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4