Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.
Keverjük össze a cukrot, az élesztőt és a vizet, majd hagyjuk állni 10 percig, meleg helyen,hogy felfusson.
2
Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, cukrot, sót, és alaposan keverjük össze. Ha nagyon vékony a tészta és nem ragad a tálhoz, adjunk hozzá egy kis lisztet.
3
Formáljunk gombócot a tésztából, majd hagyjuk állni egy meleg helyen nagyjából 45-60 percig, kb. kétszeresére dagadjon.
4
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, takarjuk le és hagyjuk állni további 20 percig.
5
Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és az ujjunkkal nyomjunk bele kis lyukakat. Öntsünk rá 1-2 evőkanál olívaolajat és szórjuk meg rozmaringgal, tengeri sóval.
6
Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Tálalás előtt még locsolhatunk rá olívaolajat.