Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„A tésztát sose főzze teljesen puhára, mert utána gyorsan megéhezik és előfordulhat, hogy valóban felszed pár kilót,“ figyelmeztet Tesco táplálkozási tanácsadója, a heti étrend összeállítója, mellyel most minden tésztakedvelőt megörvendeztet. A napi energetikai bevitel megközelítőleg 7500 kJ.
HÉTFŐ
REGGELI
Hajdinás palacsinta sajttal és spenóttal, 1897 kJ
A palacsintákat hagyományos módon megsütjük, majd megkenjük krémsajttal. A spenótot leforrázzuk és rögtön jéghideg vízben lehűtjük. Kinyomkodjuk belőle a vizet, a leveleket kisimítjuk, rátesszük a palacsintára és összetekerjük.
TÍZÓRAI
Mangós smoothie (200 g), 756 kJ
A fenti hozzávalókat együtt elmixeljük.
EBÉD
„Napoletana“ spagetti (250 g), 1855 kJ
A tésztát sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük. Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, levesszük a lángot, hozzáadjuk a fokhagymát, kapribogyót, chilit, majd a szardellát. Hozzáadjuk a főtt spagettit és elkeverjük. Utoljára tesszük hozzá a friss bazsalikomot és a parmezánt. Friss durvára darált fűszerekkel ízesítjük.
UZSONNA
Rukkolasaláta (100 g), 620 kJ
VACSORA
Spagetti bazsalikomos pestóval és píniamaggal (fenyődió), 1824 kJ
A tésztát sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük. Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott cukkinit. Hozzáadjuk a pestót és az enyhén pirított píniamagot. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Összenergia – 7222 kJ
KEDD
REGGELI
Teljes kiőrlésű kuszkusz édesen (230 g), 1215 kJ
A kuszkuszt megfőzzük, elkeverjük a felszeletelt naranccsal, almával, mazsolával és mézzel ízesítjük.
TÍZÓRAI
Mandarinos „fresh“, 324 kJ
A mandarin levét kifacsarjuk, esetleg elmixeljük.
EBÉD
Lasagne marhahússal (300 g), 2997 kJ
A kissé sózott darált húst megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a paradicsompürét, melyet előzőleg vízzel felhigítottunk. Sózzuk, beletesszük a cukrot, a szétnyomott fokhagymát és az oragánót, majd megfőzzük. Ezalatt egy kisebb edényben elkészítjük a besamel mártást (a megolvasztott vajra egy kis lisztet teszünk, hozzáadjuk a tejet, sózzuk és sűrűre főzzük). Egy tűzálló tálba rétegezve elhelyezzük a besamelt, tésztát, darált húst – ebben a sorrendben ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak úgy, hogy a tetejére besamel kerülön a reszelt sajttal. Letakarjuk és előmelegített sütőben 175 ˚C-on kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Ezután levesszük a fedelét és ropogósra sütjük.
UZSONNA
Áfonyás joghurt (150 g), 650 kJ
VACSORA
Zöldséges rozottó sajttal (250 g), 2431 kJ
A zöldséget vajon megpirítjuk (a fagyasztottat előzőleg kiolvasztjuk). Egy másik fazékban olajon megpirítjuk a rizst, hozzáadjuk a zöldséget, a zöldséges erőlevest, sózzuk, fűszerezzük, majd puhára főzzük. Tálalás előtt megszórjuk sajttal.
Összenergia – 7617 kJ
SZERDA
REGGELI
Instant zabpehelykása gyümölccsel, 1810 kJ
A kását a használati utasítás szerint megfőzzük a friss gyümölcsből préselt fresh-sel, hozzáadjuk a felszeletelt banánt.
TÍZÓRAI
Ízesített túró (125 g), 470 kJ
EBÉD
Tészta céklával és pulykahússal (250 g), 2452 kJ
A tésztát sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük. A céklát megmossuk, megtisztítjuk és vékony szeletekre végjuk, megkenjük egy pici olajjal és sütőpapírral bélelt sütőpléhen a sütőben megsütjük, először 185 ˚C-on, majd erősebb tűzön. Eközben a húst kisebb darabokra vágjuk, serpenyőben megsütjük, sózzuk, fűszerezzük. A megfőtt tésztát hozzákeverjük a húshoz, vegül hozzáadjuk a megsült céklaszeleteket.
UZSONNA
Zöldséges hasábok hummusszal, azaz csicseriborsó krémmel (200 g), 1187 kJ
A hummusz krémbe egy csepp olívaolajat teszünk és elkeverjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk. A zöldséghasábokat a hummusz krémbe mártogatva fogyasztjuk.
VACSORA
Zöldséges erőleves tésztával és kovászkenyérrel (250 ml), 1013 kJ
A levest 15 – 20 percig főzzük. A zöldséget kivesszük és felszeleteljük. A levest átszűrhetjük szitán. Hozzáadjuk a főtt tésztát.
ÖTLET: Az erőlevest kisebb dobozokban fagyassza le ÉS HASZNÁLJA LEVESEK, RIZOTTÓK, PÁROLT ZÖLDSÉGEK , VAGY MÁRTÁSOK ALAPJAKÉNT.
Összenergia – 6932 kJ
CSÜTÖRTÖK
REGGELI
Teljes kiőrlésű zsemle főtt tojással és avokádóval, 1271 kJ
TÍZÓRAI
Körtés smoothie, 612 kJ
Minden hozzávalót együtt simára mixelünk.
EBÉD
Spagetti garnélarákkal (300 g), 1953 kJ
A tésztát sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük és egy pár kanálnyi vizet félreteszünk. Egy mély serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát, chili paprikát, a cherry paradicsomot és pirítjuk, amíg a paradicsom héja megrepedezik. Hozzátesszük a rákot és pirosra sütjük. Ezután a rákhoz adjuk tésztát, a félretett vizet a tésztából, a petrezselyem zöldjét, meglocsoljuk a zöldcitrom (lime) levével, ízesítjük a sóval és fűszerekkel, összekeverjük.
UZSONNA
Carpaccio sült céklából és kecskesajttal, 1170 kJ
A céklát alufóliában (2-rétegű) megsütjük, ha meghűlt, nagyon vékony szeleteket vágunk belőle. Ezekre helyezzük a kecskesajtot és balzsamecettel díszítjük. Köretként rukkolát adunk, melyet szintén díszíthetünk balzsamecettel.
VACSORA
Paradicsomleves tésztarizzsel (300 g), 998 kJ
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot. Ha egész paradicsomokat használunk, villával nyomkodjuk szét őket. Ezután felöntjük a forró erőlevessel, hozáadjuk a kakukkfüvet és felforraljuk. Hozzátesszük a tejszínt, sózzuk, fűszerezzük és enyhe lángon kb. 20 percig főzzük. A levest botmixerrel elmixeljük és kóstolás után ha kell, még ízesítjük. Végül hozzáadjuk a megfőtt tésztarizst, bazsalikommal díszítjük.
Összenergia – 6004 kJ
PÉNTEK
REGGELI
Tojásrátotta hagymával és tönkölybúza kiflivel, 2180 kJ
TÍZÓRAI
Aszalt gyümölcskeverék (50 g), 547 kJ
goji bogyó, nagyszemű mazsola, sárgabarack
EBÉD
Édes tészta dióval (250 g), 2450 kJ
A tésztát megfőzzük és elkeverjük a vajjal, majd a cukrozott dióval.
UZSONNA
Joghurt túróval (150 g), 820 kJ
VACSORA
Zöldséges sült nyúl főtt burgonyával (350 g), 2013 kJ
A gyökérzöldséget kis darabokra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Ezután a tepsibe rakjuk a nyúlcombbal együtt, amit megtűzdelhetünk az angolszalonnával. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet és időnként meg-meglocsolgatva aranysárgára sütjük. Köretként főtt burgonyát tálalunk.
Összenergia – 8010 kJ
SZOMBAT
REGGELI
Hajdinakása gyümölcssel (100 g), 1675 kJ
A hajdinát puhára főzzük, összekeverjük az olajjal és hozzáadjuk a felszeletelt mangót.
TÍZÓRAI
Céklasaláta dióval, 610 kJ
A főtt és reszelt céklát elkeverjük a többi hozzávalóval.
EBÉD
Penne paradicsommal és mozzarellával, 2750 kJ
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Adhatunk hozzá chili pelyhet, egy percig sütjük és hozzátesszük a paradicsomot, a pürét és az erőlevest. Sózzuk, fűszerezzük és a szószt enyhe lángon sűrűre főzzük. Friss paradicsomot is használhatunk (ebben az esetben le kell forrázni és a héját eltávolítani), melyet felszeletelünk, megpirítunk és a levesben megpárolunk. Ízesíthetjük egy pici ecettel. A spagettit sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük. Friss bazsalikommal és mozzarellával tálaljuk. A mozzarellát a szószban egy kissé felmelegíthetjük.
Mindig a tésztát tesszük a szószba és sohasem fordítva.
UZSONNA
Alacsony zsírtartalmú kefír (200 g), 520 kJ
VACSORA
Sült fehérpaprika balkáni sajttal töltve (300 g), 2680 kJ
A paprikákat megtisztítjuk, megtöltjük a balkáni sajttal és megkenjük étkezési olajjal. Tepsibe rakjuk úgy, hogy a sajt ne folyjon ki belőle és 180 ˚C –on kb. 15 -20 perc alatt aranysárgára megsütjük.
ÖSSZENERGIA – 8235 kJ
VASÁRNAP
REGGELI
Zabpehelykása pekándióval, mazsolával és mézzel (120 g), 1325 kJ
A zabpelyhet egy csipetnyi sóval megfőzzük a tejben vagy a növényi italban. Hozzáadjuk a diót, mazsolát és megédesítjük a mézzel.
TÍZÓRAI
Gyümölcssaláta, 774 kJ
EBÉD
Lazac kuszkusszal (250 g), 1990 kJ
A kuszkuszt elkészítjük a használati utasítás szerint, zöldségkockát is tehetünk hozzá. A lazacot megmossuk, fűszerezzük és forró serpenyőben mindkét oldaláról megsütjük. Kuszkusszal tálaljuk, melyben előzőleg elkevertük a rukkola és a mezei saláta leveleket.
UZSONNA
Teljes kiőrlésű zsemle túrós-zöldséges krémmel, 1272 kJ
A paprikát apró kockákra vágjuk és összekeverjük a túróval és az olívaolajjal. Sózzuk és fűszerezzük. Zsemlére kenjük és uborkaszeletekkel tálaljuk.
VACSORA
Sonkás spagetti ( 250 g), 2030 kJ
A tésztát sós, forrásban levő vízben „al dente“ állagúra főzzük. Az olajban enyhe lángon felmelegítjük a felaprított fokhagymát és a szeletelt sonkát. Hozzáadjuk a megfőtt spagettit, a tojást és enyhe lángon keverjük, hogy a tojás ne süljön meg. Aprított petrezselyem zöldjével és frissen darált fűszerrel ízesíthetjük.
Összenergia – 7391 kJ