Receptek Főételek Húsos ételek Rokfortos pulykamell
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
10 dkg liszt
3 dl tej
10 dkg sajt (márványsajt)
10 dkg vaj
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 g Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 dl tejszín
4 adag rizs (köretnek, párolt rizs)
1 csokor petrezselyemzöld (finomra vágott)
60 dkg pulykahús (pulykamell)
Leírás
A megmosott pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Húsklopfolóval kicsit megütögetjük. Kevés olajat melegítünk, egy serpenyőben. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belerakjuk a forró olajba és szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a párolt rizst, a szokásos módon. A mártáshoz vajat olvasztunk, beledobjuk a márványsajtot, elkeverjük és amint felolvadt megszórjuk liszttel. Elkeverjük és felengedjük forró tejjel. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Tálaláskor a húst befedjük a mártással.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4