Receptek Főételek Húsos ételek Báránybecsinált
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
60 g liszt
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
10 szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
3 darab sárgarépa
2,5 dl tejszín
0,8 kg bárányhús (kicsontozott lapocka)
20 dkg gomba (csiperke)
3 darab répa (karórépa)
½ csokor snidling (apróra vágott)
1 csokor zöldfűszer
Leírás
Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott répákat, a felszeletelt gombát, a cikkelyekre vágott hagymát, a póréhagyát és a zöldfűszert. Ízesítsük a sóval, a borssal és a szegfűszeggel. Pároljuk másfél órán át, majd szűrjük le. Az alaplevet főzzük negyed óráig, közben pedig fölözzük le a zaftját. Felhevített vajon futtassuk meg a lisztet, majd keverjük a leveshez. Szintén adjuk hozzá a tejszín és a tojássárgájának a keverékét. Csak melegítsük és közben tegyük vissza húst, a zöldségeket, valamint hintsük meg a snidlinggel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4