Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Darált húsból főzni rögtön két szempontból is előnyös — készen megvásárolható a Tescóban és az étel is gyorsan elkészül belőle. Próbálja ki receptjeink valamelyikét, ha kifogyott az ötletekből!
A darált marhahúsból készült leves ugyanolyan ízletes, mint a valódi vasárnapi húsleves, ráadásul lényegesen rövidebb idő alatt elkészül. Egy órán belül tálalható, amint a zöldség is puhára fő.
Hozzávalók:
A darált húst megpirítjuk az olajon és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, a sót, és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg a zöldség puhára fő.
Gyorsan elkészíthető vendégváró étel, mely melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, ízletes és laktató.
A húsos-sajtos gombócok receptje >>
Ebben az ételben a padlizsán szolgál tálként, melybe a darált húst töltjük. Tetejét szórjuk meg sajttal! A töltelék egyes hozzávalóit ízlésünk szerint variálhatjuk – a hűtőben rendelkezésre álló hozzávalók határozzák meg, hogy az eredeti receptből mit veszünk el és mit teszünk hozzá. Az alap töltelékhez a következő hozzávalók szükségesek:
A megmosostt padlizsánt félbevágjuk és a magokat eltávolítjuk. Belsejét megsózzuk és 20 percig pihentetjük. Ezalatt hirtelen kisütjük a darált húst és összekeverjük a szétnyomott fokhagymával, a paradicsommal, a sóval és a fűszerekkel. Ehhez az alaphoz tetszés szerint adhatunk a további hozzávalókból: gomba, szárított paradicsom, fekete olivabogyó, konzerv bab... A padlizsánok belsejét szárazra töröljük, megkenjük olajjal és borsozzuk. Megtöltjük a darált hússal és 175°C-on fél óráig sütjük. Ezután megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején.
Tipp: Sütés előtt öntsünk a padlizsánok alá egy kis paradicsomlevet, és tálalás előtt locsoljuk meg őket ezzel a paradicsomos, sütéssel együtt készült szósszal.
Bárhol is készíti el ezt az ételt, asztalára téve felidézi a napfényes Olaszország hangulatát. Próbálja ki a hússal, paradicsommal és besamel mártással rétegezett tészta receptjét!
Ezt a receptet nem hagyhatjuk ki gyűjteményünkből! A fasírt illik a főtt burgonyához, de főzelékek és szószok tökéletes kiegészítője is. Elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
A kiflit beáztatjuk a tejbe. A húst egy tálba tesszük , hozzáadjuk a tojást, sót, fűszereket és a majorannát. A kiflit kinyomkodjuk és a húshoz tesszük. A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk és a masszából gombócokat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban kisütjük.
Másik változata a vagdalt hús, vagyis az egyben sült fasírt: az összegyúrt masszát egy olajjal megkent sütőformába helyezve egészben sütjük meg.
A paradicsomszószban elkészített húsgombócokat tálalhatja spagettivel, vagy bármilyen más főtt tésztával. Főzés közben pedig letesztelheti ismereteit a tésztákról.
Recept: Spagetti húsgombócokkal
Ezt az ételt Mexikóban egy tisztességes adag chili paprikával vagy jalapeñoval fogyasztják. Az étel csípősségétől nem kell megijednie, a pikáns ízek kedvelői utólag is ízesíthetik csípős paprikával. Rizzsel tálalhatjuk, de a házilag készített tortillát is megtölthetjük vele.
Hozzávalók:
A darált húst forró olajon megpirítjuk, megsózzuk és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és az alaplevet, majd felforraljuk. Ezután hozzátesszük a babot, a kukoricát és fedő nélkül még 20 percig főzzük.
Nem hallott még a nagyméretű csőtésztáról, mely töltött sült tésztaételek elkészítéséhez alkalmas? Legfőbb ideje, hogy megismerkedjen ezzel a fantasztikus tésztával, melyből laktató ebédeket és gyors vacsorákat készíthet!
Hozzávalók:
Az olajon megpirítjuk a hagymát. Rátesszük a darált húst, megsózzuk és fűszerezzük, majd 5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot, az oregánót, a bazsalikomot, a szerecsendiót. Kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és ezzel a masszával megtöltjük a cannellonit. A töltött tésztacsöveket egy kivajazott tepsiben egymás mellé rakjuk és leöntjük a tejföllel, melyben elkevertük a maradék sajtot. 170°C-on kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Az elnevezés megtévesztő, mivel ez az étel valójában nem is kalács, hanem „burgonyapaplanba“ bugyolált darált hús.
Hozzávalók:
A hagymát felaprítjuk és a hússal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a gombát, a borsót, felöntjük a levesfőzettel, sóval, fűszerekkel ízesítjük. Ezután a masszát sütőtálba tesszük. Figyeljünk rá, hogy a hús ne ússzon a levében! A hámozott krumplit kockákra vágjuk, megfőzzük és leszűrjük. Kevés tejjel és vajjal krumplipürét készítünk, és a tálban lévő húsra kenjük. 200°C-os hőmérsékleten kb. 30 percig sütjük, amíg tetején a krumpli ropogósra sül. Savanyú uborkával vagy savanyított zöldséggel tálaljuk.
Azt mondják, hogy a hamburger eredetileg két szelet kenyér közé helyezett kisütött darált hússzeletből állt. Az igazán jó hamburgert 10-15%-os zsírtartalmú marhahúsból készíthetjük el, melyet egy pici sóval és fűszerekkel ízesítünk. A húst mindkét oldaláról alaposan át kell sütni, és majonézzel megkent, zöldségekkel megpakolt zsemlében tálalni. Egyszerű és nagyszerű!
Ez a szendvics a hamburgerre emlékeztet, viszont sokkal vékonyabb és könnyebb,így praktikusabb is. A húsos szendvics receptjét megtalálja a Hello Tesco oldalán
Ezzel az ünnepies küllemű étellel anyósát is bátran megkínálhatja, biztosan nem sértődik meg.
Hozzávalók:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a kakukkfüvet és a petrszelyemzöldet felaprítjuk. Mindezeket összekeverjük a hússal, a tojással és a borssal, majd a húsmasszából egy hengert formálunk. A leveles tésztát kinyújtjuk és ráhelyezzük a húshengert. A tészta széleit bevagdossuk és ezeket a csíkokat ferdén ráhajtogatjuk a húsra, hogy úgy nézzen ki, mint a fonott kalács. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180°C-on kb. 45 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.
Ötletünk: Tálalja a készen kapható ízesített Tesco Finest paradicsommártással