Hozzávalók

500 g darált marhahús

400 g paradicsom (levével együtt, szeletelve)

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma (összezúzva)

1 tk kakukkfű

1 tk őrölt oregánó

A besamelhez

50 g vaj

50 g liszt

500 ml tej

125 g reszelt mozzarella sajt

1 tk szerecsendió

1 csomag lasagne tészta (nem előfőzött)

1 kevés olaj

1 kevés

1 kevés őrölt fekete bors

A díszítéshez

1 kevés bazsalikom

Elkészítés

1

A szószhoz vágjuk kockára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük puhára.

2

Adjuk hozzá a darált húst és főzzük, amíg kifehéredik.

3

Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal. Alaposan keverjük össze, főzzük még 20 percig.

4

A besamelhez keverjük össze a lisztet az olvasztott vajjal, öntsünk rá tejet és főzzük sűrűre.

5

Adjunk hozzá sajtot, fűszerezzük szerecsendióval és sóval.

6

Helyezzünk tepsire egy réteg nyers lasagne tésztát, oszlassuk el rajta a húsos szószt, öntsük rá a besamel mártást. Ismételjük, amíg a besamel kerül a lasagne tetejére, végül szórjunk rá reszelt sajtot.

7

Süssük fél órán át 180 fokon. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tálaljuk. Szórjuk meg bazsalikommal a tetejét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4