Hozzávalók
500 g darált marhahús
400 g paradicsom (levével együtt, szeletelve)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
A besamelhez
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
125 g reszelt mozzarella sajt
1 tk szerecsendió
1 csomag lasagne tészta (nem előfőzött)
1 kevés olaj
1 kevés
1 kevés őrölt fekete bors
A díszítéshez
1 kevés bazsalikom
Elkészítés
1
A szószhoz vágjuk kockára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük puhára.
2
Adjuk hozzá a darált húst és főzzük, amíg kifehéredik.
3
Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal. Alaposan keverjük össze, főzzük még 20 percig.
4
A besamelhez keverjük össze a lisztet az olvasztott vajjal, öntsünk rá tejet és főzzük sűrűre.
5
Adjunk hozzá sajtot, fűszerezzük szerecsendióval és sóval.
6
Helyezzünk tepsire egy réteg nyers lasagne tésztát, oszlassuk el rajta a húsos szószt, öntsük rá a besamel mártást. Ismételjük, amíg a besamel kerül a lasagne tetejére, végül szórjunk rá reszelt sajtot.
7
Süssük fél órán át 180 fokon. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tálaljuk. Szórjuk meg bazsalikommal a tetejét.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4