Receptek Főételek Húsos ételek Vajban sült lazac bécsi burgonyasalátával

Hozzávalók

3 darab lazac
1 adag őrölt fekete bors
1 adag
4 kanál vaj
50 szójaszósz
2 kanál méz
2 gerezd fokhagyma
1 adag szezámmag
1 kevés majoranna
A saláta hozzávalói:
1 kg burgonya
1 kevés tengeri só
50 fehérborecet
60 extra szűz olívaolaj
15 dijoni mustár
100 g lilahagyma
1 adag metélőhagyma
150 húsleves alaplé
2 tk kristálycukor
1 adag őrölt fekete bors

Leírás

TIPPEK:

A friss metélőhagyma az a fűszernövény, amit egyszerűen termeszthetünk otthon is, nem csak a nyári hónapokban, hanem akár télen is.

Csináljunk egy kis gyógynövény kertet, helyezzük el ott a metélőhagymát. Ez az összetevő egyszerűen nem hiányozhat a bécsi burgonyasalátából.  Ha azért kedveli a bécsi krumplisalátát, mert nincs benne majonéz, akkor a majonéz nélküli tojássalátát is imádni fogja.

 A friss lazacfilé illatos narancs-menta pestoval komoly versenytársa lehet ennek a receptnek, azonban egy kapros lazacfilé is kiváló választás.  

Ha marad egy kis fel nem használt lazacunk, készítsünk belőle spenótos-lazacos tekercseket. Ezt a receptet a spenót, ízletes krémsajt és lazac kombinációja teszi különlegessé.  

Szeret más finom halakat is a lazac mellett? Akkor a pestos vajban sült pisztrángot is érdemes kipróbálnia. 

Elkészítés

1

A vajban sült lazachoz először melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2

Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben.

3

Keverjük össze a mézet, szójaszószt és fokhagymát a páchoz.

4

Adjuk hozzá a pácot az olvasztott vajhoz és főzzük 3 percen keresztül.

5

Béleljük ki a serpenyőt sütőpapírral és helyezzük bele a lazacfiléket. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

6

Öntsük rá a lazacszeletekre a pácot, borítsuk be vele mindkét oldalukat.

7

Süssük 10-15 percen keresztül, amíg a pác el nem kezd karamellizálódni és el nem kezdjük érezni a finom vajas lazac illatát a konyhában.

8

Amíg a lazac megsül, készítsük el a burgonyasalátát.

9

Főzzük puhára a burgonyákat, majd óvatosan vegyük ki őket a vízből és hagyjuk őket kihűlni.

10

Vágjuk össze a megfőtt, lehűtött burgonyákat 0.5 cm vékony szeletekre, öntsük le egy kis fehérborecettel, keverjük össze és hagyjuk teljesen kihűlni. Tegyük egy nagyobb tálba, amiben a salátát szeretnénk elkészíteni.

11

Melegítsük fel a házi húsleves alaplét és adjuk hozzá a mustárt. Még melegen öntsük hozzá a burgonyához és hagyjuk, hogy beszívják a nedvességet.

12

Egy másik tálba öntsük bele a maradék fehérborecetet, olívaolajat, sót, fűszereket és cukrot, majd készítsünk belőle öntetet a salátánkhoz. Amikor elkészült, öntsük rá a burgonyára és finoman keverjük össze.

13

Vágjuk vékony szeletekre a hagymát is és keverjük a salátánkba.

14

Tálaljuk chilipaprikával, friss metélőhagymával a sült lazac mellett, szezámmaggal megszórva.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4