Receptek Levesek Tejszínes sajtleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
3 kanál tejföl
5 kanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
2 dl tejszín
2 darab tojás
1 csipet őrölt fehérbors
5 dl húsleves alaplé
15 dkg trappista sajt
2 dl száraz fehérbor
1 csipet ételízesítő

Leírás

A vöröshagymát felkockázzuk és az olaj és vaj keverékén, egy lábosban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük a borral és a húslevessel. A reszelt sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a tejszínnel és lassan belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Botmixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Tálalás előtt, kézi habverővel, a levesbe keverjük a tojások sárgáját, de már nem főzzük tovább.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4