Receptek Főételek Tészta Virslis croissant

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 darab tojás
60 dkg finomliszt
1.6 dl tej
1 csomag sütőpor
1.6 dl víz
5 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
8 darab virsli

Leírás

8 dkg liszttel, eldolgozzuk a margarint. Egy jó kanál lisztet, félreteszünk a tészta lisztezéséhez. A többi lisztből, a tejjel, vízzel, élesztővel, sütőporral és a többi anyagokkal, puha rétestésztát készítünk. Táblán kihúzogatjuk, majd a közepébe tesszük a margarinnal átdolgozott lisztet. Hideg helyre tesszük, 1 órára, majd ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk. Háromszor ismételjük, majd az utolsó nyújtás után, háromszögre vagy négyszögre vágjuk. A közepébe virslit teszünk és kifliszerűen feltekerjük. Lehet bele tenni virsli helyet sajtot, gesztenyét, diót is. Előmelegített sütőben, 170 fokon sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4