Receptek Főételek Tészta Tejfeles gombaleves
Hozzávalók
1 kanál liszt
1 doboz tejföl
1 darab vöröshagyma
1 darab leveskocka
30 dkg gomba (csiperke)
1 darab fehérrépa (zöldjével)
Leírás
A gombát vékony szeletekre vágom, a fehérrépát megpucolom és karikára vágom. Leveses fazékba téve, kevés olajon addig párolom, míg a gomba össze nem esik. Felöntöm 2.25 liter vízzel, belevágom a zöldség zöldjét és felforralom. Forrás után vegetával ízesítem és előkészítem a habarást. A tejfölt kikeverem a másfél kanál liszttel. Ne legyen csomós! Majd ha forr a leves, beleöntöm a tejfölös habarást. Nem kell megijedni, ha kiül a tejföl a leves tetejére. Ha tovább fő, majd eltűnik onnan. A levesbe ezután, 4 kis maroknyi levestésztát szórok. Ezt követően, még maximum 8 percig hagyom főni, különben elfő a tészta.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4