Receptek Főételek Húsos ételek Hússal rakott penne

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
4 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor újhagyma
1 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 kanál sűrített paradicsom konzerv
25 dkg penne
2 marék zöldborsó
1 kanál őrölt pirospaprika
5 szelet bacon szalonna
25 dkg darált sertéshús (lapocka)
2 marék csemegekukorica konzerv

Leírás

A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, majd pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, majd lefedve pároljuk. Beledobjuk a kukoricát és borsót. 15 perc után, lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, majd összekeverjük. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk. Forró sütőbe tesszük. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra. Még 10 perc és kész!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4