Receptek Főételek Tészta Tejfeles gombaleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 doboz tejföl
1 darab vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
30 dkg csiperkegomba (csiperke)
1 darab fehérrépa (zöldjével)

Leírás

A gombát vékony szeletekre vágom, a fehérrépát megpucolom és karikára vágom. Leveses fazékba téve, kevés olajon addig párolom, míg a gomba össze nem esik. Felöntöm 2.25 liter vízzel, belevágom a zöldség zöldjét és felforralom. Forrás után vegetával ízesítem és előkészítem a habarást. A tejfölt kikeverem a másfél kanál liszttel. Ne legyen csomós! Majd ha forr a leves, beleöntöm a tejfölös habarást. Nem kell megijedni, ha kiül a tejföl a leves tetejére. Ha tovább fő, majd eltűnik onnan. A levesbe ezután, 4 kis maroknyi levestésztát szórok. Ezt követően, még maximum 8 percig hagyom főni, különben elfő a tészta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4