Receptek Főételek Tészta Padlizsános rakott tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg paradicsom
3 kanál étolaj
10 dkg mozzarella
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab padlizsán
50 dkg kockatészta
20 dkg csiperkegomba

Leírás

A tésztát feltesszük főni. A padlizsánokat fél centi vékony karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd 30 perc után, papírtörlővel leitatjuk a levét. Olívaolajon elősütjük a padlizsán szeleteket és a gombát. A paradicsomokat felkockázzuk, megfűszerezzük és nagy lángon főzzük addig, amíg megpuhul. (Hogy jobb állaga legyen, ha megpuhultak, le is turmixolhatjuk.) A paradicsomszószt összekeverjük a tésztával. Egy tepsibe rétegezzük: Alulra padlizsán, a gomba, rá a paradicsomos tészta, mozzarella, padlizsán, tészta, mozzarella. Előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4