Receptek Főételek Tészta Padlizsános rakott tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg paradicsom
3 kanál étolaj
10 dkg mozzarella
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab padlizsán
50 dkg kockatészta
20 dkg csiperkegomba

Leírás

A tésztát feltesszük főni. A padlizsánokat fél centi vékony karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd 30 perc után, papírtörlővel leitatjuk a levét. Olívaolajon elősütjük a padlizsán szeleteket és a gombát. A paradicsomokat felkockázzuk, megfűszerezzük és nagy lángon főzzük addig, amíg megpuhul. (Hogy jobb állaga legyen, ha megpuhultak, le is turmixolhatjuk.) A paradicsomszószt összekeverjük a tésztával. Egy tepsibe rétegezzük: Alulra padlizsán, a gomba, rá a paradicsomos tészta, mozzarella, padlizsán, tészta, mozzarella. Előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása