Receptek Főételek Tészta Lecsós tészta

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 darab tojás
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
5 dkg trappista sajt
1 kanál étolaj
2 kanál zsemlemorzsa
25 dkg penne
2 adag lecsó

Leírás

A tésztát hagyományos módon megfőzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg tésztát beleforgatom a lecsós mártásba, és az olajjal bekent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem. A tetejére rászórom a reszelt sajtot, és fedetlenül betolom az előmelegített, forró sütőbe. Addig sütöm, amíg az étel tetején lévő sajt világosbarnára sül, de még nem barnul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4