Receptek Főételek Tészta Lecsós tészta

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 darab tojás
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
5 dkg trappista sajt
1 kanál étolaj
2 kanál zsemlemorzsa
25 dkg penne
2 adag lecsó

Leírás

A tésztát hagyományos módon megfőzöm. A lecsót hidegen összekeverem a felvert, tejföllel elkevert tojással, majd a zúzott fokhagymával ízesítem. A még meleg tésztát beleforgatom a lecsós mártásba, és az olajjal bekent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem. A tetejére rászórom a reszelt sajtot, és fedetlenül betolom az előmelegített, forró sütőbe. Addig sütöm, amíg az étel tetején lévő sajt világosbarnára sül, de még nem barnul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása