Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tippek
Javasoljuk, hogy ezt a csokoládés finomságot tejszínhabbal vagy gyümölcsmártással szolgálja fel.A kávé manapság a desszertek népszerű ízesítője. Ha tetszik ez a recept, próbálja ki a francia Créme bruléet is kávéval.
A csokoládé nem csak tortákhoz, de a muffinokhoz is kiváló, például banánnal kombinálva. Ha gyermekei szeretnek a konyhában segédkezni, akkor segíthetnek Önnek ennek az egyszerű receptnek az elkészítésében.
Csokoládés Sacher Torta - Bécs királynője
A leghíresebb csokoládés sütemények közé tartozik a Sacherka néven ismert Sacher torta, amely egy csokoládétorta baracklekvárral és csokoládéöntettel. Az eredeti Sacher tortát a bécsi Sacher Hotel regisztrálta, a torta receptjét titokban tartják.Ezt a csokoládés süteményt 1832-ben a 16 éves Franz Sacher készítette el először. Séfjét arra kérték, hogy készítsen valami különlegeset a kivételes vendégeik számára. A séf épp beteg volt, így Franz Sacher maga alkotta meg ezt a csokoládés süteményt. Később fia továbbfejlesztette a receptet és a csokoládéöntetével és sárgabarack lekvárjával tette híressé. Azóta ez a csokoládétorta Bécs egyik leghíresebb kulináris specialitása.
Egyedi adventi kalendárium
Adventi naptár csokoládé pralinéból? Ha kipróbálja, akkor legalább évente kétszer szeretné majd megünnepelni a karácsonyt. De szerencsére a karácsony most épp a szomszédban van, és elkészítheti saját csokoládénaptárát otthon. Ne csak a gyerekeket, önmagát is lepje meg egy kalendáriummal. A tökéletes ízélményért adjon hozzá egy csepp karácsonyi brandyt a sajátjához.
Karácsonyi puding
Karácsony estéjén az egyik legnépszerűbb étel a hal. Tudta-e azonban, hogy a puding egy hagyományos karácsonyi étel Angliában? Írországban és Amerikában is sokak kedvencévé vált már. Úgy a legfinomabb, ha zsírból, tojásból, melaszból, fűszerekkel és szárított gyümölcsökkel sütjük, és közvetlenül a tálalás előtt egy kis brandyvel leöntve még kiválóbb.
Mi az a Ganache?
A Ganache csokoládéöntettel vagy töltelékkel kiegészítve csak két összetevőből áll, kiváló minőségű csokoládéból és tejszínhabból készül. Az 1950-es években találták ki egy francia cukrászdában.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vegyük ki a vajat a hűtőből és melegítsük szobahőmérsékletűre. Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral.
Adjuk hozzá a tojásokat és alaposan dolgozzuk össze őket.
Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, brandyt, kávét és ízesítsük egy csipet sóval, majd keverjük össze őket.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet egy kis sóval és sütőporral.
Adjuk hozzá a lisztes keveréket a keverőtál tartalmához.
Kenjük ki a tortaformát vajjal, hogy megóvjuk a tortát a leragadástól.
Öntsük a masszát a tortaformába. Győződjünk meg róla, hogy a tészta ne legyen magasabb a forma kétharmadánál, különben fennáll a veszélye, hogy túlcsordul a sütés során.
Süssük 190 fokos sütőben 35 percen keresztül, majd csökkentsük a hőfokot 160 fokra és süssük további 15 percig.
Amikor teszteljük, hogy megsült-e már a tortánk, ne lepődjünk meg, ha a tészta ragacsosabbnak tűnik a szokásosnál. A csokoládétortának puhának és lágynak kell lennie. Amikor kiszedjük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlve is omlósnak tűnik, akkor se ijedjünk meg, így marad finom puha, de nem fog szétesni.
Tálaljuk kakaóporral megszórva.