Receptek Főételek Tészta Házi kenyér baconnel

Hozzávalók

1 kanál tengeri só (finom)
1 kg finomliszt
4 dl víz
1 kanál kristálycukor
250 g margarin
1 darab élesztő
10 dkg bacon szalonna (kockázott)

Leírás

Az élesztőt, beleteszem egy fél pohár (2 dl-es bögre) meleg vízbe (kell bele egy kávéskanál cukor és csipet liszt, jobban felfut tőle) és hagyom pár percig felfutni. Közben a lisztet beleöntöm egy nagy tálba, hozzáadom a sót, cukrot, esetleg a magvakat, majd a vajat belemorzsolom. Ha megkelt az élesztő, beleöntöm a lisztes keverékbe, majd még öntök hozzá 1,5 bögre langyos vizet ( tehát összesen 4 dl víz szükséges hozzá!). Jól összedolgozom a tésztát, ne legyen se túl lágy, se túl kemény. A tepsiformákat kivajazom, kilisztezem. Kettéveszem a kigyúrt tésztát és belelapítom, belenyomogatom a formákba. A tetejét megkenem tojás sárgájával, megszórom bacon kockákkal és hagyom szépen megkelni az egész tésztát. Kb. fél óra múlva, amikor már szépen feljöttek a tészták, berakom a sütőbe. Nem szoktam előmelegíteni, hanem csak akkor indítom a gázt, amikor berakom őket. 35 perc alatt, nagyon szép pirosra megsülnek. Kiveszem őket és egyből letakarom konyhakendővel, hogy megpuhuljon. Ami még fontos, hogy a formából is érdemes mihamarabb kivenni, hogy be ne vizesedjen a nagy melegtől. Gyönyörű kenyérkéket kapunk, jobb mint a bolti és mi imádjuk. Remélem más is hasznát veszi! Jó sütést kívánok!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4