Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt, beleteszem egy fél pohár (2 dl-es bögre) meleg vízbe (kell bele egy kávéskanál cukor és csipet liszt, jobban felfut tőle) és hagyom pár percig felfutni. Közben a lisztet beleöntöm egy nagy tálba, hozzáadom a sót, cukrot, esetleg a magvakat, majd a vajat belemorzsolom. Ha megkelt az élesztő, beleöntöm a lisztes keverékbe, majd még öntök hozzá 1,5 bögre langyos vizet ( tehát összesen 4 dl víz szükséges hozzá!). Jól összedolgozom a tésztát, ne legyen se túl lágy, se túl kemény. A tepsiformákat kivajazom, kilisztezem. Kettéveszem a kigyúrt tésztát és belelapítom, belenyomogatom a formákba. A tetejét megkenem tojás sárgájával, megszórom bacon kockákkal és hagyom szépen megkelni az egész tésztát. Kb. fél óra múlva, amikor már szépen feljöttek a tészták, berakom a sütőbe. Nem szoktam előmelegíteni, hanem csak akkor indítom a gázt, amikor berakom őket. 35 perc alatt, nagyon szép pirosra megsülnek. Kiveszem őket és egyből letakarom konyhakendővel, hogy megpuhuljon. Ami még fontos, hogy a formából is érdemes mihamarabb kivenni, hogy be ne vizesedjen a nagy melegtől. Gyönyörű kenyérkéket kapunk, jobb mint a bolti és mi imádjuk. Remélem más is hasznát veszi! Jó sütést kívánok!