Receptek Gyerekmenü Főételek Bakonyi gombapaprikás

Hozzávalók

1 tk tengeri só
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 darab vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 tk őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 kk őrölt kömény
60 dkg csiperkegomba
1 kanál őrölt pirospaprika
1 dl főzőtejszín

Leírás

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon kevergetve, 2 perc alatt megfonnyasztjuk (mélyebb serpenyőben). A tűzről félrehúzva, a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával, meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon, 10-15 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, a gombát beledobjuk, kb. 10 percig főzzük. A tejfölt, a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba levét ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4