Hozzávalók

1 darab tojás
250 g finomliszt
1 csomag sütőpor
60 g kristálycukor
50 g vaj
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál szódabikarbóna
125 g méz

Leírás

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük, egy másik tálban. A kihűlt, mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Legalább 1 órára hidegre tesszük. Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk. A sütőlemezekre helyezzük, kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze. 200 °C -ra előmelegített sütőben, 7-8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, sütés után. Díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojásfehérjéből verünk habbá. A habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4