Receptek Főételek A tökéletes krumplisaláta

Hozzávalók

6 evőkanál almaecet
1 evőkanál porcukor
½ teáskanál
1 db vöröshagyma
750 g újburgonya
2 teáskanál dijoni mustár
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
15 g apróra vágott friss vegyes zöldfűszer (például metélőhagyma, kapor és petrezselyem)
50 g tejföl
3 db tojás
100 g zöldbab (felaprítva és felezve)
½ db uborka (hosszában negyedelve és felszeletelve)
4 db savanyú uborka
2 db római saláta

Elkészítés

1

Savanyított hagyma készítése: Egy tálban keverd össze az ecetet, cukrot és sót. Add hozzá a lilahagymát, keverd át, majd hagyd állni legalább 20 percig. Időnként keverd meg és nyomkodd le, hogy jól átjárja az íz.

2

Burgonya főzése: A burgonyát enyhén sós vízben főzd puhára (kb. 20 perc). Szűrd le, majd hagyd gőzben száradni 2 percig. Ha kihűlt, vágd félbe.

3

Öntet elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a mustárt 2 evőkanálnyi ecettel és az olajjal, amíg egynemű nem lesz. Ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a félbevágott burgonyát, keverd át, és hagyd 5 percet állni. Ezután keverd bele a tejfölt és a friss fűszernövényeket.

4

Tojás és zöldbab főzése: A tojásokat főzd 8 percig, az utolsó 3 percben dobd melléjük a zöldbabot is. Szűrd le, öblítsd hideg víz alatt, majd hámozd meg a tojásokat és vágd négybe.

5

Tálalás: A burgonyás keverékhez add hozzá: a savanyított hagyma felét (az ecetet öntsd le), a zöldbabot, a szeletelt uborkát, a savanyú uborkát, a negyedelt salátát. Lazán keverd össze, majd halmozd egy nagy tálra vagy tálalódeszkára. A tetejére jöhetnek a negyedelt lágytojások és a maradék savanyított hagyma.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4