Egészséges életmód Egészséges ételek Mostantól egészségesebben rágcsálok!

Tegye kezét a szívére. Ön is részben függő a burgonya chips-től?

Próbálja meg becsapni agyát valami egészségesebbel. Számtalan lehetőség van. Az esti nassolás is lehet valóban ízletes, egészséges és lelkiismeretfurdalás nélkül.


Szárított gyümölcs

Annak ellenére, hogy a gyümölcsfogyasztás inkább a délelőtt folyamán ajánlott, az esti chips-et cserélje le például szárított gyümölcsre. Itt is azonban érvényes a mindent mértékkel elv. Ne felejtse, hogy a szárított gyümölcs a rostanyagok mellett sok cukrot is tartalmaz.  A szárított alma vékony szeletei ráadásul még hasonlítanak is a kedvenc chips-ünkre.


Cukkini chips

A chips is lehet egészséges. Kérdés az, hogy miből készíti el otthon. Tökéletes választás a vékony szeletekre vágott, grillezett vagy sütőben sütött cukkini. Ezt az egyszerű csemegét ízesíthetjük fűszerekkel, parmezánsajttal és olívaolajjal, mely vetekszik az egészségtelen burgonya chips-ekkel.


Színes rudacskák

Hiányzik az alapos ropogós érzés? Az esti programhoz készítsen rudacskákra szeletelt uborkát és sárgarépát. Lefoglalja kezeit, becsapja az agyát és testének biztosítja a kellő adag vitamint.  Egy könnyű fűszeres-joghurtos mártással /dippel/ isteni lesz.

Spenót chips

Ne féljen kipróbálni az egészségesebb változatokat. A burgonyát szinte bármivel helyettesítheti. Próbálja ki a vasban gazdag spenót chips-et. A leveleket öblítse le, keverje el fűszerrel és olívaolajjal, majd pár percre tegye a sütőbe. Ez az a csemege, ami a boltban nem kapható.


Zöldség chips-ek

Rátért az egészségesebb útra és mindig kísérletezik? Az egészséges rágcsálást valójában bármilyen zöldségből elkészítheti. A fantázia határtalan. Van otthon paszternák, sárgarépa, batáta, cékla? A zöldséget szeletelje fel vékonyra, ízesítse fűszerekkel, süsse meg és pár perc múlva szemrehányások nélkül „vétkezhet“.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása