Egészséges életmód Egészséges ételek Mostantól egészségesebben rágcsálok!

Tegye kezét a szívére. Ön is részben függő a burgonya chips-től?

Próbálja meg becsapni agyát valami egészségesebbel. Számtalan lehetőség van. Az esti nassolás is lehet valóban ízletes, egészséges és lelkiismeretfurdalás nélkül.


Szárított gyümölcs

Annak ellenére, hogy a gyümölcsfogyasztás inkább a délelőtt folyamán ajánlott, az esti chips-et cserélje le például szárított gyümölcsre. Itt is azonban érvényes a mindent mértékkel elv. Ne felejtse, hogy a szárított gyümölcs a rostanyagok mellett sok cukrot is tartalmaz.  A szárított alma vékony szeletei ráadásul még hasonlítanak is a kedvenc chips-ünkre.


Cukkini chips

A chips is lehet egészséges. Kérdés az, hogy miből készíti el otthon. Tökéletes választás a vékony szeletekre vágott, grillezett vagy sütőben sütött cukkini. Ezt az egyszerű csemegét ízesíthetjük fűszerekkel, parmezánsajttal és olívaolajjal, mely vetekszik az egészségtelen burgonya chips-ekkel.


Színes rudacskák

Hiányzik az alapos ropogós érzés? Az esti programhoz készítsen rudacskákra szeletelt uborkát és sárgarépát. Lefoglalja kezeit, becsapja az agyát és testének biztosítja a kellő adag vitamint.  Egy könnyű fűszeres-joghurtos mártással /dippel/ isteni lesz.

Spenót chips

Ne féljen kipróbálni az egészségesebb változatokat. A burgonyát szinte bármivel helyettesítheti. Próbálja ki a vasban gazdag spenót chips-et. A leveleket öblítse le, keverje el fűszerrel és olívaolajjal, majd pár percre tegye a sütőbe. Ez az a csemege, ami a boltban nem kapható.


Zöldség chips-ek

Rátért az egészségesebb útra és mindig kísérletezik? Az egészséges rágcsálást valójában bármilyen zöldségből elkészítheti. A fantázia határtalan. Van otthon paszternák, sárgarépa, batáta, cékla? A zöldséget szeletelje fel vékonyra, ízesítse fűszerekkel, süsse meg és pár perc múlva szemrehányások nélkül „vétkezhet“.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!