Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Nagyon jót mutat a pohárban a vízbe tett, jégbe fagyott gyümölcs. A gyümölcsös jégkocka néhány perc alatt elkészül, amihez bármilyen gyümölcs megfelel. A kis méretű bogyós gyümölcsöket — málna, áfonya, fekete málna — egészben is fagyaszthatja, a cseresznyét vágja félbe, a nagyobb gyümölcsöket szeletelje fel. A gyümölcsöket rakja a jégkockatartóba, öntse fel vízzel, és éjszakára tegye a fagyasztóba.
Ötlet: A gyümölcsöt öntse fel jeges teával vagy gyümölcsteával.
A friss gyümölcsből készült jegestea felfrissít — pláne, ha a gyümölcsöt előzőleg lefagyasztotta. Az őszibarackos jegesteához a következőkre lesz szüksége:
A hámozott barackot szeletelje fel egy edénybe, öntsön rá 250 ml vízzel, szórja meg a cukorral és főzze 20 percig. A teafiltereket 5 percre tegye a forró vízbe, majd vegye ki a barackokat és turmixolja össze. Szűrőn keresztül paszírozza át egy kancsóba, öntse fel jeges vízzel és tárolja a hűtőben. Tálaláskor díszítse gyümölcsös jégkockákkal.
Szereti a jégkrémet? Olvassa el, hogyan jött létre ez a pálcikás fagyi!
A szorbet jégből, cukorból vagy mézből és friss gyümölcsből készül, ezért könnyebb és frissítőbb, mint a hagyományos fagylalt. Az egyes hozzávalók arányát könnyű megjegyezni: 3 – 2 – 1, vagyis:
3 maroknyi gyümölcs – 2 evőkanál gyümölcslé – 1 kanál méz vagy cukor.
Gyümölcsnek megfelel a málna, eper, áfonya, fekete málna, ribizli, egres és egyéb bogyósok, valamint őszibarack, nyáribarack, nektarin. A nagyobb gyümölcsöket hámozza meg, vágja apróra, majd mérje le. A gyümölcslével és a cukorral együtt mixelje össze, és tegye jégkockatartóban 3 órára mélyhűtőbe. Ezután kanállal vagy pálcikával távoltsa el a jégkristályokat, keverje meg a szorbetet, és még 3 órára tegye vissza a fagyasztóba.
Szuper tipp: A gyümölcs egy részét tegye félre, és még a fagyasztás előtt keverje a püréhez.
Ez a zöld fagylalt lesz konyhája sztárja idén nyáron! Ha bárki azt hinné, hogy zöldséges fagyival kínálta meg, javítsa ki bátran: az avokádó nem zöldség, hanem gyümölcs.
A fagylalt elkészítéséhez 2 közepes méretű érett avokádóra, 125 ml habtejszínre és kevés mézre lesz szüksége. Az avokádót turmixolja össze, öntse hozzá a tejszínt és a mixerrel alaposan keverje el. A csokis ízek kedvelői még egy evőkanál minőségi Tesco Finest holland kakaót is tehetnek hozzá. A masszát kanalazza egy jól záródó edénybe és néhány órára tegye a fagyasztóba. Tálalás előtt néhány percig hagyja a fagyit szobahőmérsékleten: ha kissé megolvadt, könnyeb lesz a poharakba adagolni.