Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A BBQ kedvelői szerint bűn pácolatlan húst grillezni. Természetesen nem tartoznak ide a valódi steak szerelmesei, akik a steaket csakis önmagában szeretik. A pácok a bennük lévő alapanyagoknak köszönhetően nemcsak jellegzetes ízt adnak a húsnak, de annak szerkezetét is megváltoztatják. A pácolási folyamat eredménye végül olyan ízletes, omlós és ropogós hús, amilyet azelőtt talán még sohasem kóstolt.
A házilag készített pác elkészítése nagyon egyszerű: ahhoz, hogy az ízek összérjenek, csak el kell keverni minden hozzávalót.
A jó pác alapja három összetevő. Olvassa el, melyek ezek!
Ne dobja ki a megmaradt pácot! Öntse át egy befőttes üvegbe, majd tegye a fagyasztóba és amikor megfagyott, zárja le az üveget. Erre a célra tökéletesen megfelel egy jól záródó műanyag zacskó is.
Higgye el, megéri valamelyiket kipróbálnia, még akkor is, ha akad otthon néhány a Tescóban készen vásárolt, kedvelt pácokból. Az ínyenc turisták jóvoltából néhány pác receptje túllépte szülőföldje határait, és ma már világszerte népszerűségnek örvend.
Édes-savanyú pác
Ez a kínai pác leginkább a csirkehúshoz illik.
Hozzávalók:
Pác fűszernövényekkel
A napsütötte Szicíliából származó pácot használhatja halak elkészítéséhez.
Hozzávalók:
Görög pác
Maradjunk még egy picit a napos tengerparton – a görög páccal csirkehúst, de sertéshúst is ízesíthetünk.
Tippünk: Keverjen belőle egy picit a grillezésre szánt darált húshoz!
Hozzávalók:
Mexikói pác
Valami forróra vágyik? Ez az lesz! A legízletesebb sertéshússal.
Hozzávalók:
Chimichurri pác
Ez az egzotikus elnevezésű pác Argentínából származik. Nem véletlen, hiszen, innen származnak a legjobb marhasteakek is, melyekhez éppen a chimichurri pác ajánlott.
Hozzávalók:
Mézes-mustáros pác
A franciák a jó ételek kedvelői. A csirke- vagy sertéshúshoz a hagyományos mustár helyett használjon dijoni mustárt!
Hozzávalók:
Thai kari pác
Hűvös napokon felmelegítheti szervezetét ez a sertés- vagy csirkehúshoz készített pác.
Teriyaki pác
Az ázsiai trió harmadik tagja Japánból származik, és lazaccal elkészítve a legízletesebb. A Teriyaki pácot készen is megvásárolhatja, de otthon is gyorsan elkészítheti.
Hozzávalók: