Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1 tasak vaníliás cukor (túró töltelék)
5 dkg kristálycukor
3 kanál tejföl (túró töltelék)
20 dkg vaj (+1 ek a mázhoz)
15 dkg porcukor
2 dkg élesztő
50 dkg dió
20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
20 dkg baracklekvár

Leírás

Az élesztőt összetördeljük, és langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, amíg habossá válik a teteje. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. Szobahőmérsékleten megkelesztjük. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére. Az egyik lapot a tepsibe fektetjük és megkenjük baracklekvárral, aztán rákenjük a túrótölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Végül rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleit benyomkodjuk egy kicsit a tepsi szélén. A tészta tetejét megszurkáljuk villával több helyen. Közepes lángon, előmelegített sütőben megsütjük. Az olvasztott csokit összekeverjük egy evőkanál vajjal, és ezzel a mázzal bevonjuk a megsült sütit.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4