Receptek Főételek Húsos ételek Zöldségfasírt rántva

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
10 dkg finomliszt
dl tej
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csomag friss petrezselyem
10 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
10 dkg zöldbab

Leírás

A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és apró kockákra vágjuk,a petrezselymet felaprítjuk.A zöldségeket -a gomba kivételével-enyhén sós vízben,a forrástól számított 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük.Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük.Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a gombát,és addig pirítjuk,amíg a leve elpárolódik.Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket,összekeverjük,meghintjük a liszttel,kicsit együtt pirítjuk,majd felengedjük a tejjel,hozzáadjuk a tojást,megsózzuk,megborsozzuk és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk,amíg sűrű massza lesz.Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk,bepanírozzuk és forró olajban pirosra sütjük. (Kínálhatjuk húsok mellé köretnek,önálló ételként paradicsommártással,vagy hidegen tartármártással.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4