Receptek Főételek Húsos ételek Zöldségfasírt rántva

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
10 dkg finomliszt
dl tej
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csomag friss petrezselyem
10 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
10 dkg zöldbab

Leírás

A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és apró kockákra vágjuk,a petrezselymet felaprítjuk.A zöldségeket -a gomba kivételével-enyhén sós vízben,a forrástól számított 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük.Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük.Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a gombát,és addig pirítjuk,amíg a leve elpárolódik.Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket,összekeverjük,meghintjük a liszttel,kicsit együtt pirítjuk,majd felengedjük a tejjel,hozzáadjuk a tojást,megsózzuk,megborsozzuk és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk,amíg sűrű massza lesz.Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk,bepanírozzuk és forró olajban pirosra sütjük. (Kínálhatjuk húsok mellé köretnek,önálló ételként paradicsommártással,vagy hidegen tartármártással.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása