Receptek Főételek Húsos ételek Zöldséges csirketokány

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
1 pohár víz
1 darab tejföl
2 kanál étolaj
1 csomag fusilli
40 dkg mexikói zöldségkeverék
2 darab csirkemell
10 dkg csiperkegomba

Leírás

Felteszünk főni vizet, ha forr, megsózzuk, beleöntjük a feldarabolt zöldbabot, a répát és a fehérrépát. Ha megfőtt, leszűrjük, de a vízből tegyünk félre a hígításhoz. Egy másik fazékban, kifőzzük a tésztát. 10 dkg szeletelt gombát, egy kisebb edényben, 2 kanál olajon megdinsztelünk, sózzuk, borsozzuk. Egy másik, nagyobb (lehetőleg teflon) edényben, a lebőrözött, apró csíkokra vágott csirkemellet, 2 kanál olajon, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a gombát. Ha az előkészülettel megvagyunk, összeöntjük egy edénybe a húst, a zöldséget, leszórjuk a liszttel, átpirítjuk, felengedjük vízzel és besűrítjük tejföllel. Egy sűrű fehér mártást kapunk, amit hígíthatunk, ízlés szerint. Utánaízesítjük sóval, borssal. Petrezselyemzöld feltétlenül kell bele! Ezt a mártásos húst, tálaljuk a kifőtt tésztára.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4