Receptek Főételek Húsos ételek Zöldborsós csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
8 darab csirkecomb
30 dkg zöldborsó
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

Egy akkora edénybe (serpenyőbe) tesszük a csirkecombokat az olajjal, hogy beleférjen később a zöldborsó is. A csirkecombokat forgatjuk a sütés közben és ha szükséges, teszünk alá pici vizet (nekem nem volt szükségem vízre). Mindkét oldaluk szépen piruljon meg, ezután fedőt teszünk rá. Továbbra is forgatjuk és figyeljük, szükséges-e vizet önteni alá. Közben, a zöldborsót a vajon, vagy margarinon megpároljuk, fűszerezzük. A végén rászórjuk a petrezselymet. Amikor a combok és a borsó is félig kész, összeöntjük őket. Lehetőleg a borsót öntsük a combokra. A tetejére öntjük a tejfölt és így együtt pároljuk, még kb. 15 -20 percig (ha nagyon sűrű, kicsi vízzel hígítható). Vigyázni kell, mert a fedőt emelgeti! Elkészítjük a rizst is, ahogy szoktuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4