Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös kaporszósz

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál margarin
1 pohár tejföl (20%-os)
2 kanál rétesliszt
1 csipet ételízesítő
1 csokor friss kapor

Leírás

Főtt vagy sült húsokhoz is kiváló.

Elkészítés

1

Margarinon a rétes lisztet megpirítottam, amikor színesedni kezdett, rátettem a kaprot.

2

Ezzel is pirítottam néhány másodpercig, majd felöntöttem 6 dl vízzel.

3

Beletettem az ételízesítőt és addig főztem, míg szépen besűrűsödött.

4

Hozzáraktam a kis pohár tejfölt is, azzal is jól kiforraltam és máris elkészült a finom tejfölös kaporszószom.

5

Tejszínhabbal és kockára vágott barackkal díszítjük.

TIPP

Nem csak húsokhoz, hanem sült zöldségekhez vagy tojáshoz is remekül illik, így vegáknak is kedvelt étele lehet a tejfölös kaporszósz.

TUDTAD?

A kapor könnyedén megterem a házi konyhakertekben is, így kedvelt összetevője a hagyományos konyhának. Kiváltképp a nyári időszakban jut kiemelt szerep ennek a különleges ízű fűszernek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4