Receptek Főételek Húsos ételek Szárnyas rizottó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg trappista sajt
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg csirkemell (filé)
40 dkg rizs
6 dl húsleves alaplé
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágott)
15 dkg csiperkegomba
15 dkg zöldborsó

Leírás

Hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne a rizst. Öntsük fel a húslevessel, forraljuk 1-2 percig, majd húzzuk le a tűzről és fedő alatt, hagyjuk saját gőzében párolódni. A csirkehúst kicsontozzuk, ha szükséges és vágjuk apróra. Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felszeletelt gombát. Együtt megpároljuk. Ha a rizs megpuhult, adjuk hozzá a borsót, a gombát, a húst, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4