Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat és megpirítjuk rajta a répát és a hagymát. A lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és a levessel együtt a répához öntjük. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük és kb. 8 perc alatt átsütjük. Megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a lencse elkészül. A bort összekeverjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük és összeforraljuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk és a boros lében 2 percig főzzük. Apróbb darabokban hozzáadjuk a maradék vajat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a lencsével. A lencsét tálra szedjük, ráfektetjük a halat és tálaljuk.